fredag 11 november 2016

Projekt

I den här uppgiften ska ett projekt genomföras. Projektet går ut på att en aktivitet med digitala verktyg genomförs med hjälp av en pedagogisk planering där aktiviteten planeras, genomförs och utvärderas tillsammans med barn.

Jag och en studiekamrat valde att genomföra ett projekt med cardboard VR-glasögon som digitalt verktyg. Inspiration till det här projektet fick vi genom den här kursen Digtala verktyg i förskolan. För att kunna genomföra aktiviteten behövde vi tillgång till olika digitala verktyg, iPad för att dokumentera aktiviteten, VR-glasögon, mobil (går bra att använda både iPhone och Android) och appen Cedar Point VR (finns att tillgå på android mobil). Vi valde att erbjuda barnen en upplevelse i en åktur i en berg och dalbana. Appen iMovie använde vi oss av när vi skapade vår film från aktiviteten.

Vi är glada över valet av det här projektet trots att ingen av oss hade någon tidigare erfarenhet kring användandet av VR-glasögon, varken i verksamheten eller privat. Genom att vi vågade prova oss fram tillsammans med barnen fick vi uppleva vilken dragningskraft samt vilken tillgång i språkutvecklingen som VR-glasögon har.

Litteratur som var bra stöd i vårt projekt var bland annat, Mediepedagogik på barnens villkor av Ulla-Karin Öhman (2014), Design för lärande av Annika Elm Fristorp och Fredrik Lindstrand (2012) och Läroplanen för förskolan (Lpfö 98, rev 2016).