måndag 19 september 2016

Kursen om Wikipedia


Nu har jag fått mitt kursintyg i kursen Bli en medveten användare av Wikipedia. Den här kursen vägleder mig i nästa uppgift i kursen Digitala Verktyg. Jag ska skapa en god artikel i Wikipedia och det är många steg att gå igenom för att sätta sig in i hur en artikel i Wikipedia är uppbyggd med mera. 

Intyget visar att jag kan blogga med verktyget Kursen om Wikipedia.



Mitt alias fick bli mitt första namn fast på engelska, då mitt tilltalsnamn var upptaget. 

Så Phoebe det står för mig Jonna :)


Jag har även deltagit i En lektion i källkritik - att granska Wikipedia


Jag har nu kunskaper till att vara källkritisk på internet efter jag genomfört kursen
 Nio lektioner i källkritik.








lördag 17 september 2016

Geocaching, QR-koder och egen skattjakt.


Så nu har jag fått ihop en film i iMovie där jag beskriver hur jag finner min första cache och skapar skattjakt med QR-koder. Under tiden jag skapar den här filmen använder jag bland annat apparna QR-Reader, Xnote och Småkrypsappen. 



söndag 11 september 2016

Geocaching


Nu har jag varit ute och letat upp min allra första geocache. Det var riktigt spännande!! Det här är något jag tänkt prova på länge och nu kan ni få följa med mig och se hur det gick när jag var på jakt efter min första geocache. Häng med!!

Tryck här för att komma till min film jakten på min första geocache



söndag 4 september 2016

Ljudinspelningar

Jag har spelat in följande ljud: min version av Ett litet hus vid skogen slut, fem utomhusljud barn ska kunna känna igen och fem inomhusljud som barn ska kunna känna igen.

Tryck här nedan så får ni höra:
Min version av Litet hus vid skogens slut

Tryck här nedan så får ni höra:
Fem utomhusljud

Filen innehåller ljud som: såga, starta bil, sopa med kvast, studsa boll och spika.

Tryck här nedan så får ni höra:
Fem inomhusljud

Filen innehåller ljud som: poppa popcorn, dammsugare, ylande hund, rinnande vattenkran och klocka.

Jag spelade in ljuden via min mobil i en app som heter Röstinspelare, jag importerade filerna till webbsidan Audio Joiner. Sedan importerade jag de sammansatta filerna till Soundcloud och därifrån laddade upp filerna till deras hemsida och därifrån fick jag länkar som jag sedan lade upp på min blogg.


lördag 3 september 2016

Puppet Pals och iMovie

Här har jag, efter uppgiftsbeskrivningen i kursen, skapat en animerad kortfilm. I appen Puppet Pals valde jag att lägga in fyra bilder. Bilderna redigerade i appen genom att klippa ut bilder på mig själv, min hund, hästbajs jag fann i skogen och en svart skogssnigel jag träffade på under min egen skogspromenad. De här fyra bilderna fick agera statister i min film. Jag fotograferade flera möjliga bakgrunder i skogen och valde ut tre att använda i filmen. Med hjälp av bakgrunderna hittade jag på en story till mina animerade figurer. När allt det här var klart i appen Puppet Pals exporterade jag filmsnutten in till iMovie.

I iMovie skapade jag ljusredigering, text och ljudeffekter till min första bakgrund och mina karaktärer. Ljuseffekt valde jag att lägga till från start och tre sekunder in i filmen, där jag även valde att ha min text. Ljudeffekterna jag valde ut till mina karaktärer blev fotsteg till mig, skall till hunden som jag importerade till olika scener på filmen. Musikeffekten valde jag att lägga till i slutet av min film. Till sist lade jag ut filmen på YouTube och delade filmen här till min blogg.

Såhär blev min animerade kortfilm:
Tryck här för att komma till min film Skogspromenaden





Bilder jag fotograferade och valde in i appen Puppet Pals: